Met Visual Studio rechtstreeks in de cloud werken

Met Visual Studio rechtstreeks in de cloud werken

2 februari 2021 0 Door roedeltje

Zelf vind ik het erg leuk om nieuwe dingen uit te proberen en deze video was toch een leuke uitdaging en zal mijn leven als ontwikkelaar weer iets makkelijker maken.

In deze video zie je hoe Visual Studio Code op Vultr geïnstalleerd wordt. Zelf heb ik al een vps server en ik heb met behulp van deze tutorial hier VSCode op geïnstalleerd. Nu kan ik eenvoudig een project starten en deze in de browser met VSCode openen en bewerken.

Ik werk op mijn vps met Ubuntu 18.04 en ik kon de video goed volgen. Ik heb alleen de code-server naar /usr/local/bin verplaatst en niet naar de bin map. Nog één puntje van aandacht heb je op Ubuntu de firewall geactiveerd zorg dan dat poort 8443 gebruikt kan worden.

VSCode In The Cloud – Een externe Dev-omgeving instellen

Bekijk in deze video hoe je een complete externe ontwikkeling omgeving met code-server en Visual Studio Code opzet.